Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Ska du måla om dina fönster? Anlita proffsen till det!

Ska du renovera dina fönster? Här tycker vi att det är absolut bland det bästa, om du vill leva så miljövänligt det bara går. Särskilt om det är så att du har några äldre fönster, är det bra att renovera dem och samtidigt göra dem tätare och mer isolerade. Det du bör göra är att ta bort fönster, och spika för ett kryss med två plankor, så att ingen lutar sig ut genom fönsteröppningen och skadar sig.

1. Ha ett renoveringsbord klart för fönsterrenoveringen

När du sedan har skruvat loss de fönster som du behöver renovera, är det bara att lägga dem på ett renoveringsbord. Där är det lättast att renovera dem. Om du vill ersätta fönsterbågarna, bör du ta loss själva fönsterglaset för att komma åt fönsterbågarna. Ta loss det skadade materialet och bygg med nytt och fräscht material.

2. Skrapa bort all fönsterfärg

Om du inte har några skadade fönsterbågar, eller ramar som behöver ersättas, är det bara skrapa loss färgen på fönster. Använd till exempel en värmepistol som gör det lättare att få bort färgen på fönster. Vill du inte använda en värmepistol kan du alltid använda en fönsterskrapa för att få bort färgen. När du sedan har fått bort färgen är det bara att måla om dem. Först använder du en grundfärg, och sedan målar du om dem två gånger så att färgen sätter sig riktigt ordentligt.

3. Gör om allt på alla fönster

När du väl är klar med det ena fönstret, monterar du fast det på sin plats. Sedan gör du likadant på alla fönster i ditt hus, tills alla fönster är renoverade och klara.

4. ...eller anlita proffsen för fönsterrenoveringen!

Om du tyckte att det där innebär ett stort arbete, och det gör det också kan du istället anlita målare som gör jobbet åt dig. Bor du i Norrköping kan du leta efter duktiga målare genom att googla "målare Norrköping". Skriver du in det i Googles sökruta på internet, får du sedan förslag på flera målare som arbetar i till exempel Norrköping. Det är bra om du hittar målare som arbetar nära din bostad, då du som deras uppdragsgivare betalar för deras resor till och från din bostad. Anlitar du målare, långt från din bostad, blir det dyra tjänsteresor som du ska betala. När du väljer målare i Norrköping, välj då dem som har bäst referenser och rykte om sig. Det kan skilja avsevärt mycket mellan de målare som är duktiga och de som inte är det.

13 Feb 2019

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.