Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Skaffa de snyggast fönsterskivor som finns

Letar du efter fönsterskivor till dina fönster hemma? Ett populärt material till fönsterskivor är stenskivor. Det kan tyckas som ett tungt material till fönsterbänkar, men det finns inget som är snyggare och som håller bättre än stenskivor till fönster. Tittar du på gamla hus, byggda för 1950-talets första hälft, ser du fönster med stenskivor. De håller i 100-tals år, och inte förrän de söndras genom att man river huset, eller slår sönder stenmaterialet till grus, kommer de att förstöras. Så hållbara är fönsterskivor.

Inte så konstigt att det är så populärt som det är just nu

Vi ser stenskivor både som bänkskivor i köket och i badrummet. Det har blivit mycket populärt med handfat som vilar på bänkar i badrum. Det är mycket praktiskt eftersom vi behöver alltmer förvaring i badrum. De har dessutom blivit så mycket mer än bara platser för rengöring och bad. Vi använder badrum alltmer som platser för vila och återhämtning. Vi förvarar också alltmer saker i badrummet. Här behöver vi alla produkter som vi behöver för grooming, för smink och inte bara för rengöring.

Behöver du bänkskivor till köket?

I köket använder vi alltmer stenskivor av olika slag. Här kan man välja på många olika slags stensorter till bänkarna i köket.

Granit

Granit är den vanligaste stensrot och den hittar vi i bergets magma som kommer från jordens inre och som har kylts av i en mycket lågnsam process. Granit finns i allt från mörkgrått, ljusgrått och rosa. Den håller mot värme och vatten, och är hållbar så länge ingen slår sönder den med flit.

Marmor

Marmorn är lika ljus som kalksten, eftersom den är en kalkart från början men som har en förändrad kemisk sammansättning. Den är inte lika hållbar som granit, men håller gott och väl mot kyla och hetta. Däremot kan värme efter till exempel kastruller ge ringar på marmorn som blir fula.

Kalksten

Kalksten är inte riktigt lika hållbar som granti och marmor. Den kan falla sönder med årens lopp, men den är minst lika populär, mycket på grund av det ljusa utseendet. Riktig kalksten är ju kritvit.

Kompositsten

Kompositsten är blandning av flera olika stensorter. Den håller inte för plötslig värme, men förutom detta är kompositsten otroligt hållbart. Den håller också mot väta.

Stockholm har stort utbud på bänkskivor. Du hittar det största utbudet av bänkskivor i Stockholm. Där kan du även hitta det bästa priset på bänkskivor.

4 Sep 2018

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.