Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Skaffa fönster till balkongen!

Hur skulle det vara att skaffa fönster till sin balkong? Fönster, här menas inglasning av balkongen. Det är ju populärt numera. En balkonginglasning gör balkongvistelsen så praktisk, man behöver inte bry sig om vädret för att sitta ute på den. Men en balkonginglasning ger mervärde på många sätt, inte bara att det inte gör något för balkongvistelsen och att man slipper rusa in när det börjar regna och man sitter på sin balkong.

Det finns många fördelar med att glasa in sin balkong. Förutom att en balkonginglasning gör fasaden snyggare, så ger den mervärde för de boende. Här visar vi på några fördelar med balkonginglasning.

Använd den inglasade balkongen som växthus

Det är ju så populärt numera att odla själv. TV-tablåerna är fulla med olika program som handlar om hur man odlar; allt från Mandelmanns gård, till odla med alla olika programvärdar. Så vill man odla, även om man bor i en lägenhet så är en inglasad balkong det mest ultimata som finns om man vill odla. En inglasad balkong blir då som ett växthus. Med ett ljust tak och trots att det regnar eller snöar, kan växterna vara skyddade på den inglasade balkongen. Prova själv, och odla tomater, gurkor, paprikor och chilifrukter. De får otroligt mycket ljus på en inglasad balkong.

Större "vardagsrum" med balkonginglasning 

Vill man, kan man få ett större vardagsrum med en inglasad balkong. Vill man förstärka just den känslan kan man inreda sin balkonginglasning i samma färger och möblera med samma möbler som i vardagsrummet. Varför inte prova att måla balkongen i samma färger som det egna vardagsrummet? Genom att använda samma färgskalor, får man en snygg effekt.

Varmare bostad med balkonginglasning

Man får faktistk en varmare bostad när man glasar in sin balkong. Det är ju inte så konstigt. En balkonginglasning isolerar balkongen som i sin tur isolerar det rum, där balkonginglasningen finns. Har man sin balkong invid köket, blir köket mer isolerat, har man balkongen vid sovrumemt blir sovrummet mer och bättre isolerat och så vidare.

Välj olika utseende på balkonginglasningen

Vill man, så kan man välja olika utseende på sin balkonginglasning. Här kan man välja mellan aluminium eller plastskenor. Man kan välja olika slags tak till sin balkonginglasning. Även glaset som man väljer till sin balkonginglasning kan variera. Antingen öppnar man dem som vanlgia fönster, eller så öppnas de omlott, längs skenorna som de är monterade med. Här kan du läsa mer om balkonginglasning som du kan få i Uppsala på: balkonginglasninguppsala.se.

13 Nov 2019

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.