Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Smed fixar ramp för ökad tillgänglighet i Stockholm

Fråga en smed i Stockholm vad det kostar att få en ramp för barnvagn, rullstol och rullator på plats i din bostadsrättsförening. Tillgänglighet är viktigt.

I många bostadsrättsföreningar kan framkomligheten och tillgängligheten vara bristande för människor som framför barnvagn, rullator eller rullstol. Men detta är enkelt åtgärdat. Även om det inte finns planer på att förändra situationen, kan du föra upp frågan på nästa medlemsmöte under punkten “Övriga frågor”.

Vägen till förändring är nämligen aldrig stängd i en demokratisk förening. Och om du dessutom har gjort ditt due diligence och undersökt förutsättningarna för att få en ramp på plats, är saken nog snart i hamn. Särskilt med tanke på att det finns ganska hårda krav på just tillgänglighet som alla fastighetsägare måste förhålla sig till.

Därför bör du begära in offerter från en smed eller tre innan styrelsemötet

När du vill veta vad det skulle kunna kosta att få en ramp på plats, kan du kontakta din lokala smed i Stockholm och fråga. En ramp görs med fördel som en stålkonstruktion, eftersom stål är ett mycket lätt, billigt och hållbart material. En smed kan säkert berätta mer om stålets alla fördelar, eftersom han eller hon är yrkeskunnig inom området.

Om du vill vara riktigt duktig inför mötet med föreningen eller styrelsen kan du på förhand ta in ett antal offerter från olika smeder. På så sätt är redan mycket av arbetet gjort för styrelsens del, och de kommer kunna klubba igenom sitt beslut utan vidare diskussion. Eller åtminstone efter en liten stunds diskussion, det brukar sällan gå helt smärtfritt till att ta beslut i en bostadsrättsförening.

Ta hjälp av en smed genom att besöka www.smedstockholm.se.

11 Feb 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.