Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Stort urval av gummi- och plastprodukter

Vad gäller både gummi- och plastprodukter så används dessa frekvent, dagligen och inom en massa olika områden. Gemensamt är också att man tenderar att bunta ihop dessa till en stor massa. Menas: ska du köpa plastprodukter eller exempelvis en gummiduk så kommer du att tänka att det handlar om samma material.

Så är inte fallet och just den bristen på kunskap kan innebära stora problem. Ser man till gummi- och plastprodukter så handlar det om att anpassa dessa helt mot de egna behoven. Ska produkten användas inom- eller utomhus, ska den klara kyla, ska den användas som tätning för exempelvis smuts och fukt, ska den användas i en miljö där den kan komma i kontakt med olika typer av kemikalier?

Ta professionell rådgivning innan köpet

Det finns plastprodukter och gummin som klarar av alla dessa utmaningar - men det gäller då givetvis också att välja en sort som gör detta. Väljer du exempelvis ett typ av gummi för att använda utomhus så kan detta innebära att det redan efter något år blir sprött och kan smulas sönder. Detta som en följd av ett starkt solsken samt av en oxidering. Väljer du däremot ett annat typ av gummi - ja, då kommer materialet i fråga att hålla hur länge som helst, utan att tappa vare sig i form eller i elasticitet.

Det handlar om att ett korrekt val skapar en enorm hållbarhet och tillfredsställelse, men där ett felbeslut å sin sida kommer att kosta en massa pengar - och där dessutom en dominoeffekt kan komma att skapas. Har du exempelvis en gummiduk som ett mellanlägg och där tjockleken inte är tillräcklig så kommer godset som ska skyddas att gå sönder.

Hur ska man då veta vilken produkt och vilket material som är bäst för de egna behoven? Enkelt. Du beskriver dessa behov i samband med köpet och låter experter plocka fram ett val som passar dig. Väljer du att beställa gummi- och plastprodukter från Rub Sol Sweden AB så har du en specialist i ryggen som guidar dig till ett tryggt och säkert val. Dessutom till riktigt bra priser också.

29 Jan 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.