Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Takläggare i Linköping lägger om tak

Om du behöver åtgärda taket på ditt hus, bör du kontakta en firma som har professionellt kunnande. I Östergötland kan du kontakta en takläggare i Linköping.

Ett hustak utsätts ständigt för prövningar som du som boende inte alltid tänker på. När höststormen tjuter kan du borra ner dig i en soffa och läsa en god bok. Den förmånen har inte ett hustak utan alla tegelpannor och plåtar ska ligga på plats när stormen dragit förbi.

Om du går runt ditt hus på morgonen efter en stormig natt kan du få flera överraskningar. Tegel- eller betongpannor kan ha lyft från taket och hamnat i trädgården. Tittar du upp mot taket kan du se plåtar som lossnat från skorsten och vindskivor men även takpannor som ställt sig på tvären.

En takläggare i Linköping inspekterar tak

Att klättra upp på taket på en skranglig stege för att undersöka om det finns några skador är inget för en amatör. Du ser förmodligen vad som är fel men du vet inte nödvändigtvis hur skador ska åtgärdas. Ett naturligt beslut är att kontakta en firma som har takläggare i Linköping.

Den takläggare som inspekterat ditt tak kommer med ett rakt beslut: “Du måste lägga om hela taket och byta ut vindskivor, stuprör och hängrännor.” Uttalandet blev lite som ett chockbesked men du tar mod till dig och frågar: “Ska vi välja ett speciellt takbeklädnad om vi vill installera solceller på taket om några år?” Takläggaren föreslår ett plåttak som blir lätt, underhållsfritt och håller länge.

3 Oct 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.