Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Tujahäcken skapar ett grönt rum

Med en tujahäck skapar du avskildhet i trädgården. Ett rum med gröna väggar där du kan koppla av i lugn och ro eller bjuda till fest - utan nyfikna blickar.

Att ha en egen trädgård är guld värt. När vädret är fint kan man sitta och koppla av eller ligga och sola på den egna gräsmattan. Grillkvällar är också populära att ha. Man bjuder in vännerna för en trevlig stund tillsammans. Det finns dock en sak som många upplever som mindre trevlig i ett sådant sammanhang. Vi pratar om nyfikna grannar.

Du vet säkert vilken typ vi menar. Den där grannen som alltid måste vara ute i sin egen trädgård samtidigt som du är ute och kopplar av eller du har gäster. Grannen med öron stora som tefat och ögon som kikar fram var helst det går. Det enda du önskar är avskildhet, men det känns helt omöjligt att få med sådana grannar.

En tujahäck ramar in

Naturligtvis skulle man kunna bygga en mur eller sätta upp ett plank. Men hur mysigt är det egentligen? Hårt och sterilt. Det finns mycket trevligare sätt att skapa insynsskydd. Med en tujahäck kan du få levande gröna väggar runt trädgården. Tujan har fördelen att den enkelt växer sig tät och dessutom kan den bli riktigt hög om du vill.

Om du inte har tid, ork eller möjlighet att gräva och fixa själv så kan du anlita en plantfirma som både levererar buskarna till tujahäcken och planterar dem. Då vet du att tujorna får de bästa förutsättningarna redan från början, för att kunna växa till sig och bli frodiga.

2 Nov 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.