Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Utnyttja dina möjligheter och förläng balkongsäsongen!

Är din favoritplats i hemmet din balkong, men du kan bara nyttja den under sommarsäsongen? Kanske använder du den inte alls? Med en inglasad balkong blir hemmets möjligheter oändliga!

Tillhör du en av de lyckliga som har en egen balkong? Grattis! Känslan av att kliva ut på balkongen i morgonsolen tillsammans med en kopp kaffe är helt oslagbar. Lika ljuvligt är det att sitta och njuta av de varma solstrålarna mot huden om eftermiddagar och kvällar. Kanske är balkongen enligt dig till och med hemmets bästa och mest använda utrymme under de svenska somrarna? Då tycker du förmodligen att det är tråkigt att den ska behöva stå oanvänd och tom under årets resterande delar. Det kan också vara så att du inte använder din balkong alls – att ett rum exponerat för vädrets makter helt enkelt inte är något för dig. Oavsett vilken syn du har på din balkong så erbjuder en inglasad balkong en mängd nya möjligheter!

Skräddarsy din inglasade balkong efter dina behov

En inglasning av balkongen höjer utan tvekan dess livslängd såväl som dess kvalitet. Det finns flera olika alternativ att välja mellan när man vill glasa in sin balkong, och du väljer det sätt som passar dig och dina behov bäst. Om du vill installera ett vik-in system, skjutsystem eller en full inglasning beror på hur du vill kunna använda dig av din nya balkong. För vissa kanske det är fullt tillräckligt med glas på balkongens sidor, för att skydda mot vind och rusk. Andra kanske vill ha möjligheten att stänga om sig helt och hållet när det regnar och snöar, för att sen kunna öppna upp när solen tittar fram igen. Precis som att en inglasad balkong skapar fler möjligheter för dig till en trivsam utomhusmiljö, fungerar den även som ett skydd mot avgaser, damm och smuts, såväl som ett skydd till dina utomhusmöbler och växter.

Ta hjälp av specialister

Det kan vara svårt att veta vilken typ av inglasning som både passar ens egna behov och den byggnad som man bor i. På vilket sätt man öppnar glasen, hur tjockt eller tunt glaset ska vara och hur det kommer att passa med byggnadens stil är alla frågor som specialister på balkonginglasning kan hjälpa till att svara på. Ta hjälp av ett företag som specialiserar sig på inglasning av balkonger och boka tid för information och rådgivning om just din balkong!

2 Apr 2020

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.