Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Vad vet du egentligen om braskaminer?

Det finns många braskaminer på marknaden. Företag som till exempel Purefire kan erbjuda en uppsjö av modeller men vilken variant är bäst för dina behov?

För den som är ute efter hållbara och snygga braskaminer till rätt pris kommer företag som Purefire och liknande att kännas som lockande leverantörer. I deras sortiment fins ett stort urval av modeller. På så vis är det ingen match att hitta en braskamin som passar perfekt in i det egna hemmet.

När man väl valt en modell handlar det om placeringen av braskaminen. Den ska helst ha en relativt central plats så att dess värme kan nå ut i hela hemmet. Platsen måste också vara säker så att ingen onödig brandrisk uppstår. Sist ska kaminen även placeras på ett estetiskt tilltalande sätt så att den blir ett vackert blickfång för de boende i hemmet.

Vilka braskaminer finns det att välja på?

När det gäller braskaminer finns det en variant för alla. Det spelar faktiskt ingen riktig roll vilken typ av inredning du uppskattar – du kommer garanterat att hitta en braskamin som du tycker är snygg. Gillar man lite mörkare toner i hemmet kan man välja en svart braskamin. Detta ger ett rustikt och lite maskulin intryck.

Lägger man istället vikt vid en ljus och luftig inredningsstil kan en vit braskamin vara ett alternativ. Med vita väggar bakom den vita kaminen kommer den i princip att smälta in och bli osynlig. Ett komplement till den nya kaminen kan vara ett vedställ. Även dessa finns i många varianter och går att få i en stil som matchar braskaminen.

13 Feb 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.