Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Vilka slags fönster önskar du dig?

Ska du skaffa dig nya fönster? Du kanske är medveten om vilka olika slags fönster det finns? Numera kan du välja mellan fönster med olika utseende och funktioner. Det händer nämligen mycket på detta område när det kommer till just fönster. Dessutom måste vi påpeka att det förändrade klimatet har gjort att vi i troligen i framtiden och redan nu, behöver anpassa våra hus och framför allt våra fönster, efter det faktum att vi troligtvis kommer att ha en allt starkare sol som värmer upp våra bostäder.

1. Fönster med solskydd

Just med tanke på de klimatförändringar som vi ser i framtiden komemr vi att ha allt större behov av solskydd när det komemr till fönster. Antignen kan man installera fönster som fungerar likt solglasögon, som mörknar ju ljusare det är. Dpå får man fönster som mörknar vid mycket starkt solsken. På det sättet får man ett svalt inomhusklimat.

Man kan även montera fönster som har ett skydd mot solens starka UV-strålar. Då mörknar de inte utan för att skydda inomhusklimatet, behöver man solskydd på anant sätt, som persienner eller jalusier.

2. Energifönster som dämpar buller

Installerar man Energifönster, är det fönster med mycket bra isolering. Det håller kylan, eller värmen utomhus borta. Är det så att man vill sänka kostnaderna för uppvärmningen inomhus är Energifönster som man ska montera. I och emd att dessa Energifönsrter isolerar så pass effektivt, skyddar de även mot buller och oljud utifrån.

3. Inbrottssäkra fönster

Vill man skydda sig mot inbrott, om man bor i ett område med många inbrott, kan man faktiskt skaffa sig inbrottssäkra fönster. Här rekommendera vi att installera dessa fönster mot bakgården, där inbrottstjuvarna gärna tar sig in i skydd av huset. Inbrottssäkra fönster är sådana som inte splittras vid åverkan mot fönster. De håller ihop, och ger på så sätt inbrottstjuven ingen möjlighet att ta sig in via fönstret.

4. Underhållsfria fönster

Sedan kan man alltid skaffa sig underhållsfria fönster. De är då av plast, eller har en yta på utsidan med aluminium, och om man vill, träkarmar mot insidan. Då får man dels det underhållsfria ytan mot utsidan (aluminium) och det traditionella materialet (trä) mot insidan.

Man kan även skaffa sig plastfönster. Det har funnits en invänding tidigare mot just plastfönster, för att de har avrit så "plastiga", och att de gulnar med tiden, men utvecklingen har gått mycket framåt, så att dessa plastfönster inte är så "plastiga" längre. Här kan du läsa mer om olika slags fönster som du kan få tag i i Umeå: http://www.fönsterumeå.se.

28 Nov 2018

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.