Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Vilket trägolv ska du välja?

Funderar du på att lägga ett nytt trägolv? Gör du det gör du helt rätt. Trägolv är de slags golv som håller längst. Även om kostnaderna är högre än andra material som du kan lägga golv med, är trägolv ett golv som håller under längre tid än andra. Trägolvet blir bara snyggare ju äldre det blir, plus det faktum att du alltid kan renovera det och det blir lika snyggt som när du först lade det. Det är därför trägolv är det enda som är riktigt snyggt.

Ett rum med tv

Lägg trägolvet i parkett eller i tiljor

När det kommer till trägolv kan du antingen lägga det i tiljor eller lägga ett parkettgolv. Lägger du det som ett parkettgolv, får du ett trägolv i mönster, antingen i ett fiskbensmönster eller något annat mönster. Man kan lägga parketten i olika slags träsorter. Det ger ett mer levande mönster och blir snyggt när man kombinerar lite mörkare träbitar med ljusare sådana. Lägger du golvet i parkett kan du slipa om det när som helst, liksom du kan slipa om trägolvet som är lagt i tiljor.

Så tar du hand om ditt trägolv

Ett trägolv är ett ganska levande golv. Får man vätska på ett trägolv, drar träet i sig av vätskan. Det bågnar då, tappar sitt platta utseende. Det är något som verkligen förfular hela golvet, därför är det viktigt att undvika all slags vätska på ett trägolv. Råkar man få en vattenfläck på ett trägolv gör det ingenting. Det förstörs först om vätskan ligger på trägolvet i flera timmar eller dagar. Då är det mycket viktigt att torka upp det så snart man har upptäckt vätskan. Har man råkat få mörka träplankor av vätskan kan man slipa det lätt och hälla lite klormedle som bleker den mörka delen av träet.

Viktigt att hitta rätt hantverkare

Om du inte känner till någon firma som kan komma och lägga parkettgolvet hemma hos dig, kan du alltid googla "golvslipning Stockholm". Då bör du få flera förslag på hantverkare som kan komma och lägga ett sådant hemma hos dig. Hittar du rätt hantverkare som kan lägga trägolv på ett snyggt sätt, får du ett mycket vackert trägolv som håller i många år framöver. En duktig golvläggare förhöjer hela värdet på huset. Det är många som uppskattar ett vackert trägolv. Vissa är så rädda att de kan skrapa trägolvet så illa, att de rullar ut tjocka mattor som ska skona trägolvet från vassa klackar, djurens klor och barnens leksaker.

20 Sep 2018

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.